Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép A zöld fordulat programja egy olyan társadalom- és gazdaságpolitikai célra utal, amely tartalmazza a létbiztonság, a társadalmi egyenlőség és a természeti környezettel való harmónia megteremtését, megőrzését, fejlesztését.

         A globalizált kapitalizmus az emberiség nagyrészét egyre nagyobb nyomorba és kiszolgáltatottságba taszítja és gátlástalanul pusztítja az élet természeti erőforrásait.

A baloldali zöldek, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezen ökológiai válság megfékezésére felkészüljön minden magyar állampolgár, hogy időben kidolgozza és széles körben megismertesse, olyan társadalmi berendezkedés tervét, amelynek megvalósítása:

 - a megegyezésre épít,

- az emberhez méltó élet esélyének minél nagyobb feltételének megteremtése, és az élet ökológiai feltételeinek biztosítása.

 

Ez most a baloldali értelmiség számára a cselekvés órája.

 

A változások elindítását egyes emberként is csupán egyfajta „damaszkuszi út” idézheti elő, ezért csak azok számára van értelme együttes közérdekű cselekvésre társulni, akiknél ezen élmény vagy ezen nyitott beállítódás létezik.

Ezen program az együttes közérdekű cselekvést kívánja elősegíteni, amely alapjaiban demokratikus szocialista világnézetet hordoznak.

A vitaanyag hivatalos verziójának elkészültéig, csak párttagok számára publikus.  Ezért az érdeklődőktől most elnézést kérünk!