Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

"Civilek a szélsőjobb ellen!" mozgalom

www.antirasszista.eoldal.hu

2009. július 2., Budapest

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Korona Rádió beszámolója (komment a végén):

"A Charta tüntetésekről ismert orrokkal találkozhattunk tegnap délután a Deák téren, akik ezúttal a "szélsőjobb" ellen tüntettek. Örültek a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának és beszédet mondott többek között egy feminista, egy demokrata és egy besúgó.

Biztosak voltunk benne, hogy a "Civilek a szélsőjobb ellen" elnevezésű tüntetés a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásával való bejelentéssel veszi majd kezdetét. A hírt egy feminista jelentette be, melyet tapssal fogadott a körülbelül 200 megjelent főként idősebb emberekből álló "tömeg".

 

Alföldi Andrea"Ez sajnos csak egy csatagyőzelem, a háborút még nem nyertük meg." - mondta Alföldi Andrea, baloldali feminista. "A demokratikus jogállamunkban élő zsidóság és cigányság nem különálló test, hanem a magyar nép része."
Szerinte, aki mégis úgy gondolja, hogy "különálló test", az nemzetgyalázó és áruló! Beszéde végén hozzátette a tipikus szabadkőműves dumát: "Mi baloldali feministák elkötelezett hívei és harcosai vagyunk a demokráciának. Együtt működünk minden baloldali és jobboldali demokratikus mozgalommal, a demokráciáért, a szabadság, egyenlőség, testvériség jelmondatának zászlaja alatt."

Deák GáborA következő agyament Deák Gábor, a Magyarok a nácik ellen nevű szervezet vezetője volt. "Én, magyar hazafiként, Európai Uniós állampolgárként szégyellem magam." - mondta őszintén az általa terjesztett szórólap felolvasása után, majd így folytatta: "A nácik elleni fellépés érdekében rá kell kényszerítenünk a Magyar Köztársaság vezető politikusait, a pártokat, a kormányt és az igazságszolgáltatás teljes apparátusát, hogy a Magyar nemzet jövője érdekében egységet alkotva járjanak el, amíg még tehetik!"

Aztán Noé Krisztina, a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom képviseletében sajnálkozott, hogy a parlament nem fogadta el a holokauszttagadásról szóló törvényt, majd felszólította a Fideszt, hogy határolódjon el a Gárdával együttműködő Jobbiktól, "ne kacsintson össze vele, mint Berlusconi a fasisztákkal Olaszországban!"

Droppa és NoéVégül a nemrégiben leleplezett besúgó Droppa György tette rá a pontot az i-re a rendezvény végén. Felemlegette, hogy "néhány héttel ezelőtt egy szélsőjobboldali tüntetésen cipőket dobáltak a szovjet hősi emlékmű elé!"
Szerinte "Baloldali összefogásra van szükség, hogy Magyarországon soha ne legyen fasizmus ismét!""

Köszönjük az elfogult tudósítást a munkatársuknak! Máskor is szívesen látjuk!

Szervezők

 

2009. június 12-14. PRÁGA

Transform - Workshop

"Aktuális válság Közép- és Kelet- Európában - politikai, szociális és gazdasági oldalról- baloldali kitekintésben"

Résztvevők: 8 ország, különböző baloldali szervezetek delegáltjai

Baloldali Zöldek - Zöld TETT meghívással ott voltunk.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Tiszalök, 2009.április 29.

Tatárszentgyörgy, 2009. március 3.

 

Kép

Temetésen láttam,
a koszorúvirágban.
A sötét kabát húzta
a halál szagát,
s mi csak értetlenül álltunk.

Valakik aljas játéka uralkodik e Hazán,
szemeinket nem hunyhatjuk le már.
Üresség lepi el lelkünket,
forog velünk az egész világ,
és mi ott állunk a középpontján.

Felfogtuk.....

 

 

Tolna megyei gyermekek a parlamenti karácsonyi ünnepségen 2008

Ajánlásunkra az MSZP Frakció jóvoltából tíz faddi és tolnai általános iskolás gyermek vehetett részt a karácsonyi parlamenti rendezvényen.

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nógrád megyei Bányász Dolgozók Szakszervezet óévbúcsúztató elnökségi ülésén

2008. december 12. Salgótarján

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008. december 5-én Szalai Pálra (Charta 77' aláírója) emlékeztünk a Nagy Imre Társasággal

Emlékbeszédet mondott: Tamás Gáspár Miklós

Kép

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angyal Istvánra emlékeztünk a Demokratikus Hálózattal

2008. 10. 23. Budapest

Egy magyar, aki megjárta Auschwitz poklát, ahonnan nem tért haza édesanyja, ahol nővérét a szeme láttára akasztották fel. Hazatért, de nem állt azok közé, akik bosszúra szomjaztak és ezért hajlandóak voltak kiszolgálni a sztálinista rezsimet. Hazatért, baloldaliként, vitakozott és ezért félre is állították. Nem tört meg, a nehéziparban, a legkeményebb munka világában is megállta a helyét. Képes volt úgy teljesíteni, mint bármely kivételezett sztahanovista.
Örlődő, forradalmár alkat volt. Nem volt, nem lehetett értelmiségi, mégis haladt azon az úton, ami 1956. október 23-ig vezetett. Baloldaliként üdvözölte a forradalmat, amikor kellett fegyvert fogott és visszalőtt a baloldalinak hazudott megszálló katonákra. Fokozatosan kinőtte magát és az egyik legfegyelmezettebb felkelő közösség, a Tűzöltó utcai fiúk parancsnoka lett. Ahol ő irányított, nem volt fosztogatás, lincselés...
Amíg lehetett fegyvert tartott a kezében, November 7-én vörös zászlókat tűzött ki az ellenőrzése alatt álló épületekre, ezzel szembesítve a megszállókat azzal, hogy ők is, vagy utólag kijelenthetjük, hogy csak ők harcoltak a baloldali értékekért.
Hitt Kádárban, abban, hogy vele megoldható az, hogy Magyarország baloldali úton, egy demokratikus baloldali úton haladjon tovább. Kereste November 4-e után is a kapcsolatot, aztán rá kellett jönnie, hogy a forradalomnak és a forradalmároknak csak megtorlás jár. 1958. december 1-én végezték ki. Számára nem lehetett kegyelem, mert egy alternatívát képviselt, a forradalmár, de demokratizált szocializmus képviselője volt.
Napjainkban Angyalt alig ünneplik, mert a jobboldal számára nem ő követendő példa, a baloldal pedig továbbra sem ápolja kellő intezitással hagyományait.

A forradalmárra és bajtársaira ott emlékeztünk, ahol 52 évvel ezelőtt fegyverrel a kézben állt és baloldaliként nézett szembe a megszálló katonákkal és az utolsó pillanatig remélte, hogy csak egy fatális véletlenről, egy tisztázható félreértésről van szó. Tévedett és az életével fizetett, de Angyal is azok közé a forradalmárok közé tartozott, aki megváltották ennek az országnak a belépőt a híresen enyhe gulyáskommunizmus világába.

 

 

 

 

 

A megemlékezésen részvett: Török Zsolt MSZP országgyűlési képviselő, és Bánsági Tamás Budapest, IX.ker. alpolgármestere.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 Összefogás az Erőszak ellen - Tarka Magyar 2OO8. október 4.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2OO8. október 1. Salgótarján

Az Idősek Világnapja alkalmából a Zöld Tett  Társulás vezetői köszöntötték Kerényi Jánosnét Margitka nénit, aki ebben az évben volt 100 éves.

További jó egészséget kívánunk számára!

Bernárdné Kasza Katalin, megyei elnök, Bognár Gyöngyi, Alföldi Andrea.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 Magyar Demokratikus Charta 2OO8. szeptember 2O.

Tolna megyei tagjaink vezetésével.

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Kép  

 

 

 

 

 

 

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 2OO8. augusztus 29. Salgótarján Bányász -napi emlékezés

Nógrád megyei vezetőink - Bernárdné Kasza Katalin és Szabó Márta - koszorút helyeztek el a Frigyes aknában egykor elhunyt bányászok emlékére.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép