Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erőszakmentes tüntetés a Gázában folyó erőszak ellen -

2009. január 15. 18.00

Kép  

 

 

 

 

 

 

http://beta.noltv.hu/video/800.html

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1143821
http://hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=18593&kat=1
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/01/15/21/Beketuntetes_a_budapesti.aspx
http://www.hirszerzo.hu/cikk.emberirto_haboruk_jogsertesek_-_tuntettek_a_budapesti_izraeli_nagykovetseg_elott_.94154.html

Félszázan tüntettek a békéért az izraeli nagykövetség előtt + Képriport
2009. január 15. 20:17 
http://www.mno.hu/portal/609547

 Kép

"Állítsd meg az erőszakot!" - tüntetés Budapesten
2009. január 15. 20:29 | Stop.hu

 

A Gázai övezetben zajló fegyveres harcok minél előbbi befejezéséért, a békéért tüntettek civil szervezetek csütörtök délután Budapesten az izraeli nagykövetség előtt.
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=438406

  

Egyelőre nem akarják megpuccsolni Gyurcsányt

Fél éve létezik már az új zöld "mozgalom"

Nagy Szilvia
2008. július 16., 07:32 Hírszerző

Nem Komáromi István gründolta azt a "mozgalmat", amelynek zászlóbontásáról kedden a Magyar Nemzetnek, illetve a Hír TV-nek nyilatkozott. Az MSZP egyik pécsi alapszervezetének titkára tavasszal aláírásgyűjtést kezdeményezett a pártelnöki és a miniszterelnöki poszt szétválasztásáról. Most ezt felfüggesztette, s egyben bejelentette az országos mozgalom augusztusi indulását. A kezdeményezésnek egyébként nem célja Gyurcsány Ferenc pozícióinak megkérdőjelezése.

A szocialista párt pécsi politikusa áprilisban kezdett aláírás-gyűjtésbe az MSZP-n belül a pártelnöki és a miniszterelnöki poszt szétválasztása érdekében. Az alapszabály szerint soron kívüli tisztújító kongresszust a tagság (ez szerinte 20 ezer, a pártvezetés szerint 30 ezer fő) aláírásával lehet kezdeményezni. Komáromi István azt szerette volna, ha Gráf József agrárminiszter veszi át a kormányfői posztot, Gyurcsány Ferenc pedig marad az MSZP élén.

A keddi Magyar Nemzetnek a Pécs Mecsek Nyugat Alapszervezet titkára kedden azt nyilatkozta: körülbelül 2 ezer aláírás gyűlt össze, de most kicsit "szüneteltetik" az akciót, mert az MSZP választmánya szeptemberben meghatározza a kongresszus időpontját, és várhatóan januárra hívják össze a küldötteket. A másik oka a szünetnek az, hogy még nem kapott arra választ, mekkora a párt tagsága. 

Menesztené, de meghívta

Az alapszervezeti titkár arról is beszélt a lapnak, hogy augusztustól új, országos mozgalmat indítanak, amelynek már most "igen jelentős bázisa van". Mint mondta, az új csoportosulás nem platform vagy tagozat, hanem "egy új, hiánypótló vonalvezetésű mozgalom, nem kevés fiatallal a soraiban". 

Bár Komáromi továbbra is úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferencnek át kellene adnia a hatalmat egy jóval kevésbé megosztó politikusnak, azért a mozgalom augusztusi zászlóbontására meghívta a pártelnököt. 

Nem akarják megbuktatni (Fotó: Járdány Bence)

Információink szerint az alapszervezeti titkár által beharangozott "mozgalom" valójában egy 1 éve működő, főleg zöld kérdésekkel foglalkozó, egyébként tényleg országos lefedettségű pártközösség, amelynek egyáltalán nem áll szándékában Gyurcsány Ferenc pozícióit bolygatni. 

A Zöld Társulás az Emberért, a Természetért és a Társadalomért (Zöld Tett) nevű közösség elnöke, Alföldi Andrea lapunknak azt mondta: tavaly szeptemberben alakultak, és eddig a szélesebb nyilvánosság kizárásával működtek. Szinte minden megyében jelen vannak, és ősszel, programjuk bemutatásával terveztek a nyilvánosság elé lépni. 

Pozitív hozzáállás 

A közösség a párton belül már ismert, így esett, hogy Komáromi Istvánt, felkérték hogy a Baranya megyei Zöld Tett Társulás egyik vezetője legyen, majd közösen meghívták a pártelnököt és a társulás megyei vezetőit Pécsre. Úgy tervezték, hogy mielőtt nyilvánosság elé lépnek, Gyurcsány Ferenccel egyeztetnek és közös munkatervben állapodnak meg. A pártelnök ismerve a közösség programját, pozitív hozzáállással fogadta a kezdeményezést - mondta lapunknak Alföldi Andrea.

A baloldali zöld közösség elnöke hangsúlyozta: a magyar társadalom és gazdaság helyzetéről, az MSZP jövőjéről akartak kötetlenül beszélgetni a sajtó kizárásával, és egyáltalán nem céljuk a miniszterelnök megbuktatása. A pártelnök minden aktív baloldali közösség munkáját támogatja. Ezért remélik, hogy pozitív hozzáállása a Zöld Társuláshoz ezután sem változik és a pártközösségi rendezvényen augusztusban részt vesz - tette hozzá Alföldi Andrea.

Megkerestük Komáromi Istvánt is, de ő nem kívánt az ügyről nyilatkozni. Annyit jegyzett meg, hogy soha nem nevezte nevén a mozgalmat, de nem cáfolta, hogy a Zöld Tettről van szó.